Marea Britanie spune că vaccinul AstraZeneca oferă un răspuns imun bun inclusiv la persoanele vârstnice. Reacția vine după recomandările făcute de Germania

4 săptămâni in urmă 22

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat  că vaccinul COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca oferă un răspuns imun bun în cazul persoanelor vârstnice. Reacția vine după ce Germania a recomandat administrarea vaccinului doar sub 65 de ani, scrie Reuters.

Comisia germană de vaccinare a anunţat joi că recomandă vaccinul împotriva covid-19 al laboratorului britanic AstraZeneca numai persoanelor în vârstă de până în 65 de ani, din cauza unei lipse de date cu privire la persoanele mai în vârstă.

„În prezent există insuficiente date disponibile pentru a analiza eficiența vaccinului pentru persoanele de peste 65 de ani”, a precizat comisia într-o informare transmisă de Ministerul Sănătății de la Berlin.

Întrebat joi despre evaluarea germană a vaccinului, Johnson a spus: „Nu sunt de acord cu asta”.

„Propriile noastre autorități au arătat foarte clar că ei cred că vaccinul Oxford AstraZeneca este foarte bun și eficient”, a spus Johnson în timpul unei vizite la o unitate de vaccinare din Scoția, potrivit Reuters.

Public Health England a anunțat că vaccinul oferă răspunsuri imune liniștitoare la persoanele în vârstă, chiar dacă datele complete privind eficacitatea sunt încă insuficiente.

„Atât AstraZeneca cât şi Pfizer/BioNtech sunt vaccinuri sigure şi oferă niveluri ridicate de protecţie împotriva Covid-19, mai ales împotriva formelor severe de boală. (…) Au fost prea puţine cazuri la vârstnici în testele clinice ale AstraZeneca pentru a examina nivelurile precise de protecţie în acest grup, dar datele privind răspunsurile imune sunt foarte bune” , a declarat directorul pentru Imunizare din cadrul Public Health England Mary Ramsay.

În decembrie, Marea Britanie a devenit prima țară care a aprobat vaccinul produs de AstraZeneca. În Marea Britanie au fost vaccinate până în prezent peste 7,1 milioane de persoane cel puţin cu prima doză de vaccin AstraZeneca sau Pfizer/BioNtech, cele două vaccinuri anti-Covid-19 autorizate în această ţară.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă