Marea Britanie, noi reguli de carantinare pentru cei care intră în țară. Oamenii pot părăsi izolarea mai repede, dacă prezintă un test negativ COVID-19

3 luni in urmă 19


Marea Britanie vine cu noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară. Călătorii pot părăsi carantina obligatorie mai devreme, dacă prezintă un test COVID-19 negativ. Testul se plătește și se poate face cel mai devreme la cinci zile de la intrarea în țară, potrivit BBC.


Măsura va intra în vigoare pe 15 decembrie, iar testele efectuate în rețelele medicale private costă între 65 și 120 de lire sterline (73 - 135 de euro).


Grant Shapps, ministrul transporturilor, din Marea Britanie, a declarat că măsura va „sprijini transportul internațional, păstrând, în același timp, siguranța publică”.


Potrivit noilor măsuri, pasagerii care sosesc dintr-o țară care nu se află pe lista țărilor considerate sigure vor trebui să se autoizoleze. Însă dacă își vor face contra cost un test după cinci zile de la sosire, iar rezultatul este negativ, vor putea ieși din izolare, potrivit BBC.


Rezultatele testelor vin în 24-48 de ore, ceea ce înseamnă că pasagerii sosiți în Anglia vor putea părăsi carantina după șase zile.


Marea Britanie, care a raportat luni 15.450 de noi cazuri de coronavirus, a anunțat că vaccinul dezvoltat de asocierea Oxford - AstraZeneca are o rată de eficiență de 70%, dar este mai ieftin și mai ușor de transportat decât variantele dezvoltate de Moderna și Pfizer-BioNTech.


După patru săptămâni de lockdown Marea Britanie revine la restricțiile locale chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Boris Johnson a anunțat, luni, că „relaxarea restricțiilor” va fi însoţită de un program masiv de depistare, potrivit


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă