Marea Britanie intenționează să emită paşapoarte de vaccinare

3 săptămâni in urmă 8

Guvernul britanic intenționează să emită „paşapoarte COVID-19”, care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată, pentru a înlesni călătoriile internaționale, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Măsura a fost discutată de funcţionari ai guvernului cu reprezentanţi ai sectorului turistic. Ea ar urma să intre în vigoare de la 17 mai când este prevăzută reluarea zborurilor internaţionale, iar obiectivul este ca persoanele care călătoresc să poată demonstra în ţara de destinaţie că au fost vaccinate.

În prezent, Regatul Unit interzice călătoriile în afara ţării, însă autorităţile au început o relaxare a măsurilor antiepidemice, care în principiu ar trebui să se încheie la sfârşitul lunii iunie, când nu vor mai exista restricţii anticoronavirus.

Guvernul analizează formatul „paşaportului COVID-19”, care ar putea fi în versiune digitală sau pe hârtie şi ar avea certificarea guvernului, ceea ce ar permite acceptarea acestui document de către autorităţile vamale din ţările de destinaţie.

În Marea Britanie, peste 10 milioane de persoane din au primit a doua doză de vaccin Covid-19. Asta înseamnă că peste 19% dintre adulții din Marea Britanie sunt acum complet vaccinați, în timp ce aproape 33 de milioane de oameni au primit prima doză. În total, aproximativ 48% din populația a fost vaccinat cu una sau două doze, iar din acest motiv restricțiile au fost ridicate treptat, potrivit BBC.

În urmă cu două zile, Marea Britanie a înregistrat doar patru decese, cel mai mic număr de decese în decurs de 28 de zile de la un test pozitiv din 7 septembrie 2020 încoace.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă