Marea Britanie ia in calcul o masura extrema din cauza mutatiilor SARS-CoV-2: "Mereu avem in vedere aceste lucruri"

1 lună in urmă 24

Guvernul britanic preconizeaza posibilitatea de a inchide frontierele Marii Britanii in fata aparitiei diferitelor mutatii ale coronavirusului SARS-CoV-2, a recunoscut vineri, 22 ianuarie, ministrul mediului, George Eustice, relateaza EFE.

"Mereu avem in vedere aceste lucruri si le avem in atentie. Preocuparea din acest momente este numarul diferitelor mutatii", a declarat ministrul postului Sky News fiind intrebat despre eventualitatea inchiderii frontierelor.

Marea Britanie a suspendat recent toate zborurile din Portugalia si din 14 tari din America Latina, ca urmare a aparitiei unei tulpini braziliene si solicita tuturor pasagerilor un test negativ pentru COVID-19.

Zborurile spre Africa de Sud, suspendate

In urma cu cateva saptamani au fost suspendate si zborurile din Africa de Sud, dupa aparitia in aceasta tara a unei noi variante a coronavirusului.

Potrivit ultimelor date oficiale, Marea Britanie a inregistrat joi 1.290 noi decese asociate COVID-19, sub recordul de 1.820 de morti anuntat in ziua anterioara, precum si 37.892 noi contagieri.

In ultimele sapte zile, numarul deceselor a crescut cu 14,1 % fata de saptamana anterioara, desi numarul contagierilor a inregistrat o scadere de 23,6 %.

In Marea Britanie se mentin restrictii ale deplasarilor populatiei, precum si inchiderea scolilor, ca urmare a numarului mare de contagieri si situatiei critice din spitalele tarii.

CITESTE SI:

Ungaria cumpara o mare cantitate de vaccin impotriva Covid-19 Sputnik V din Rusia

De ce plonjeaza masinile in interiorul fantanilor arteziene din Piata Unirii. "In general, exista o mare deficienta"


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă