Marea Britanie, doar 10 decese COVID în 24 de ore. Peste 50% din populație e vaccinată cel puțin cu o doză

1 lună in urmă 2


Este cel mai redus bilanţ zilnic al victimelor pandemiei de la începutul lunii septembrie, în timp ce vaccinarea în Marea Britanie a depăşit un nou prag semnificativ, relatează Agerpres, care citează Reuters.


31.301.267 de persoane, dintr-o populaţie de circa 68 de milioane, au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, iar alte peste cinci milioane au primit şi rapelul, conform datelor anunţate de Ministerul britanic al Sănătăţii.


Cât despre numărul infectărilor zilnice, sâmbătă, 3 aprilie, au fost raportate 3.423 de noi cazuri de COVID-19, în uşoară creştere faţă de cele 3.402 anunţate în ziua precedentă.


Cu toate astea, infectările în Marea Britanie au scăzut constant în ultima vreme, spre deosebire de alte state europene, precum Franţa şi Germania, care se luptă cu al treilea val al pandemiei.


„Programul nostru spectaculos de vaccinare a ajuns acum la peste cinci milioane de vaccinări cu a doua doză, oferindu-le celor mai vulnerabili în faţa COVID-19 - inclusiv jumătate din cei cu vârste de peste 80 de ani - cea mai bună protecţie posibilă”, a declarat ministrul sănătăţii, Matt Hancock, care a insistat că rămân valabile obiectivele de a vaccina până la jumătatea lunii aprilie toate persoanele cu vârste de peste 50 de ani şi toţi adulţii până la sfârşitul lunii iulie.


Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul recomandat de producătorii vaccinurilor.


Măsurile stricte de lockdown au început să fie relaxate din 29 martie, iar premierul Boris Johnson este aşteptat să anunţe luni noi detalii despre ridicarea restricţiilor.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă