Marea Britanie ar putea restricționa vaccinarea tinerilor cu AstraZeneca

1 lună in urmă 20

Autoritatea britanică de reglementare din domeniul sănătății are în vedere o propunere de restricționare a utilizării vaccinului Oxford-AstraZeneca la persoanele mai tinere, din cauza îngrijorărilor legate de cazurile foarte rare de apariţie a cheagurilor de sânge, a informat luni Channel 4 News, potrivit Reuters.

"Două surse importante au declarat acestui program că, deși datele sunt încă neclare, există tot mai multe argumente pentru a justifica imunizarea persoanelor mai tinere - cel puțin sub 30 de ani - cu un vaccin diferit", a transmis radiodifuzorul.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie, MHRA, a spus ulterior că nu a fost luată încă nicio decizie.

Anterior, MHRA spunea că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge.

”Analiza noastră amănunțită și detaliată a rapoartelor privind aceste foarte rare și specifice cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca este în derulare”, a declarat directorul executiv al Agenției de Reglementare, June Raine.

”Nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la vreo acțiune de reglementare", a spus June Raine.

Marea Britanie a reușit să deruleze una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, 36 de milioane de persoane primind până acum una sau două doze de vaccin.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă