Marea Britanie a semnalat 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui după administrarea vaccinului AstraZeneca, din 18,1 milioane de doze administrate

2 săptămâni in urmă 7

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul medicamentelor a anunțat că a identificat 30 de cazuri de evenimente rare de formare de cheaguri de sânge după utilizarea vaccinului AstraZeneca, cu 25 mai mult decât a raportat anterior, transmite Reuters.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale susține că nu a primit nicio astfel de raportare în urma utilizării vaccinurilor produse de Pfizer/BioNTech.

Oficialii din domeniul sănătății încă mai cred că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge, mai scrie Reuters.

La jumătatea lunii martie, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a anunțat că au fost înregistrate cinci cazuri rare de cheaguri de sânge la creier, în urma administrării a 11 milioane de doze de vaccin.

Joi, numărul a crescut: 22 de cazuri raportate de tromboză la nivelul sinusului venos cerebral, o afecțiune extrem de rară de coagulare, și alte 8 cazuri despre alte evenimente de coagulare asociate cu scăderea trombocitelor din sânge. Raportările s-au făcut în urma administrării a 18,1 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

sursa foto: astrazeneca.com

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă