Marea Britanie a raportat 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui după vaccinarea cu AstraZeneca

2 săptămâni in urmă 6


Autoritățile sanitare din Marea Britanie au anunțat, joi, că au identificat 30 de cazuri de evenimente rare de formare de cheaguri de sânge după utilizarea vaccinului AstraZeneca, cu 25 mai mult decât a raportat agenția anterior, informează Reuters.


Pe 18 martie, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a anunțat că au fost raportate cinci cazuri rare de cheaguri de sânge la creier, în urma administrării a 11 milioane de doze de vaccin.


Joi, însă numărul a crescut, fiind raportate 22 de cazuri de tromboză la nivelul sinusului venos cerebral, o afecțiune extrem de rară de coagulare, și alte 8 cazuri despre alte evenimente de coagulare asociate cu scăderea trombocitelor din sânge, potrivit Reuters.


Raportările s-au făcut în urma administrării a 18,1 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.


Oficialii din domeniul sănătății încă mai cred că beneficiile vaccinului depășesc cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge.


Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale susține că nu a primit nicio astfel de raportare în urma utilizării vaccinurilor produse de Pfizer/BioNTech.


Germania suspendă imunizarea persoanelor sub 60 de ani cu vaccinul AstraZeneca


De asemenea, autoritatea germană din domeniul vaccinurilor a anunțat marți că a înregistrat 31 de cazuri de cheaguri de sânge în creier, dintre care 9 s-au soldat cu decese, la persoane care au primit vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca.


Tot marți, agenția a anunțat că suspenda vaccinarea persoanelor sub vârsta de 60 de ani cu serul AstraZeneca.


În urmă cu trei săptămâni mai multe state europene au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca din cauza efectelor adverse. Ulterior, Agenția Europeană a Medicamentului și Organizația Mondială a Sănătății a transmis că vaccinul este sigur.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă