Marea Britanie a autorizat și vaccinul Moderna, al treilea, după Pfizer și AstraZeneca

1 lună in urmă 15


Marea Britanie a anunțat, vineri, că a aprobat utilizarea vaccinului Moderna, devenind prima țară din lume care a autorizat folosirea a trei vaccinuri împotriva COVID-19, informează BBC.


După ce a comandat inițial 7 milioane de doze, Marea Britanie a suplimentat cererea cu âncă 10 milioane de doze, ducând comanda totală la 17 milioane, dar nu se așteaptă ca vaccinurile să ajungă mai devreme de luna martie.


”Aceasta este o veste excelentă și o altă armă în arsenalul nostru pentru a îmblânzi această boală îngrozitoare”, a declarat secretarul pentru sănătate și asistență socială, Matt Hancock.


”NHS (n.r. - Sistemul Național de Sănătate din Anglia) face tot posibilul pentru a-i vaccina pe cei mai expuși riscului cât mai repede posibil, peste 1.000 de locuri de vaccinare urmând a fi disponibile în Marea Britanie până la sfârșitul săptămânii, pentru a oferi acces facil tuturor, indiferent de zona în care locuiesc. Vaccinul Moderna va fi un impuls vital pentru aceste eforturi și ne va ajuta să revenim la normal mai repede”, a precizat și Nadhim Zahawi, ministru pentru implementarea vaccinurilor, a declarat.


Aproximativ 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie au fost vaccinate până în prezent cu cel puțin o doză vaccin anti-COVID-19.


Conform autorităților britanice, aproape un sfert dintre cei cu vârsta peste 80 de ani din Anglia au făcut vaccinul anti-COVID.


Vaccinurile vor fi mai întâi administrate categoriilor vulnerabile, care reprezintă aproximativ 30 de milioane de persoane în Marea Britanie.


Primul ministru, Boris Johnson, a declarat că obiectivul este vaccinarea a 15 milioane de persoane în Marea Britanie până la jumătatea lunii februarie, inclusiv rezidenți și personal din casele de îngrijire, personalul NHS din prima linie, toți cei peste 70 de ani și cei care sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic.


La începutul lunii decembrie 2020, Marea Britanie devenea prima ţară din lume care a aprobat vaccinul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech împotriva maladiei COVID-19.


Guvernul britanic a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech după recomandarea formulată de Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Asistenţei Medicale (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency - MHRA).


Toate aceste vaccinuri necesită un al doilea vaccin de rapel, dar este probabil ca o primă doză să fie administrată cât mai multor persoane.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă