Mare atenție la mașina de spălat. Această greșeală banală îți poate strica hainele și lasă un miros urât!

4 săptămâni in urmă 25

Mare atenție la mașina de spălat. De multe ori, hainele noastre au un miros destul de neplăcut în momentul în care le scoatem din mașina de spălat, deși folosim tot felul de trucuri. Trebuie să știm însă că această problemă e de altă natură.

Astfel, dacă hainele pe care tocmai le-ai spălat au un miros ciudat, trebuie să verifici garnitura de lângă ușă. Umeazeala poate favoriza apariția mucegaiului pe acea porțiunie mai ales dacă nu obișnuiești să aerisești mașina de spălat, ținând ușa deschisă de fiecare dată când ai terminat un ciclu de spălare.

Trebuie să știm că mucegaiul ar putea aăreași în cuva mașinii de spălat dacă nu folosești cantitatea optimă de detergent. Pentru a evita o astfel de problemă, trebuie umplut sertarul de detergent până la linia de marcaj atunci când o pui în funcțiune.

Citește și: Greşeala pe care gospodinele trebuie să o evite. Aceasta e cea mai toxică legumă în mâncare: Ne putem îmbolnăvi dacă o consumăm în cantităţi mari!
Un alt lucru pe care îl ignorăm cu toții este curățarea filtrului. Vom descoperi acolo fel de fel de lucruri, dar și scame, monede sau ce mai avem prin buzunare. Acestea pot bloca filtrul, iar mașina se strică. Filtrul se află la îmbinarea furtunului de alimentare cu mașina de spălat. Acesta trebuie scos și curățat.

Trebuie să fim foarte atenți și la ce detergenți folosim. Nu degeaba scrie pe punga de detergent dacă este sau nu pentru mașini automate. În caz contrar, se poate face spumă în exces, care poate ajunge în locuri sensibile ale mașinii.

Trebuie menționat faptul că mașina de spălat trebuie lăsată să se aerisească și să se usuce, pentru a nu prinde miros urât sau, mai rău, mucegai. Așadar, după ce am terminat de spălat, trebuie să lăsăm ușa mașinii deschisă pentru o perioadă.

Citește și: EXCLUSIV | Bogdan Naumovici critică intrarea Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. „E o mare greşeală. Nu se poate să stai pe cel mai mare zăcământ de aur din Europa şi să admiţi că nu o să-l mai scoţi niciodată”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă