Marcel Răducanu, la 66 de ani! Fanii Borussiei din România nu l-au uitat: „Legendă și membru de onoare al fan clubului nostru”

4 luni in urmă 17

Marcel Răducanu împlinește azi vârsta de 66 de ani! Fostul mare internațional român n-a fost uitat de suporterii care fac parte din fan clubul Borussiei Dortmund din România.

Membru de onoare în BVB România, Răducanu a trecut prin momente mai puțin bune, după ce a suferit o operație pe inimă, așa cum a scris ProSport. În plus, fostul mare fotbalist a fost cu siguranță dezamăgit și de eșecul suferit de Borussia cu Lazio (1-3), în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor.

Marcel Răducanu a împlinit vârsta de 66 de ani. Mesajul suporterilor Borussiei din România

Marcel Răducanu s-a stabilit în Republica Federală Germania în 1981. A fugit din România în timpul regimului comunist, profitând de ocazia unui turneu al echipei naționale.

În tricoul Stelei, Răducanu a jucat în nouă sezoane consecutive (1972-1981), cucerind două titluri de campion (1975-1976, 1977-1978) și două Cupe (1975-1976, 1978-1979).

Marcel Răducanu a fost ales „Fotbalistul Anului” în 1980 în România, dar în 1981 a fugit în RFG cu ocazia unui meci al echipei naționale.

Ajuns în Germania, Răducanu a evoluat șase ani pentru Borussia Dortmund, până în 1988, iar apoi a semnat cu elvețienii de la FC Zurich. Răducanu este considerat un fost mare jucător al Borussiei, după ce a adunat 163 de partide în Bundesliga și a reușit 31 de goluri.

„Astăzi este ziua lui Marcel Răducanu (66 ani), legendă a Borussiei și membru de onoare al fan clubului nostru! La mulți ani, Marcel”, este mesajul suporterilor din România care o susțin pe Dortmund.

Astăzi este ziua lui Marcel Răducanu (66 ani), legendă a Borussiei și membru de onoare al fan clubului nostru!La mulți ani, Marcel!

Publicată de Borussia Dortmund România Fan Club pe Miercuri, 21 octombrie 2020

 

După ce a absolvit Școala de Antrenori al Federație Germane de Fotbal, Răducanu a deschis în 1994, la Dortmund, o Academie de Fotbal acreditată de Federația Germană de Fotbal.
Marcel Răducanu a fost operat de trei ori pe coloană! Prima intervenție a fost în 2010, după dureri aproape insuportabile, din cauză că vertebrele 4 și 5 erau foarte tasate. În 2013, a avut parte de a doua intervenție chirurgicală, iar anul trecut durerile au fost din nou foarte intense.

The post Marcel Răducanu, la 66 de ani! Fanii Borussiei din România nu l-au uitat: „Legendă și membru de onoare al fan clubului nostru” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă