Marcel Ciolacu: Vom prezenta miercuri propunerea noastră de buget alternativ. Sperăm să găsim susţinere şi în arcul guvernamental

1 lună in urmă 11

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că partidul va prezenta, miercuri, un buget alternativ și a susținut că abordarea din bugetul pregătit de Guvern este greșită. "Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, de salarii și disponibilizări", a spus el.

"Mâine (miercuri-n.r.) vă vom prezenta propunerea noastră de buget alternativ pentru România anului 2021 și, din discuțiile avute cu liderii de sindicat, am tras concluzia evidentă că toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern, a domnului premier Cîțu Florin, fost ministru al Finanțelor. Este o abordare greșită, prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare ca și ale românilor", a declarat Marcel Ciolacu la finalul unei întâlniri pe care a avut-o marți cu liderii sindicali.

Președintele PSD a anunțat că partidul va încerca în Parlament să modifice bugetul: "Rămâne o majoritate nu consistentă, una fragilă în Parlament, și sperăm chiar și din arcul guvernamental să ne gasim susținere în propunerile noastre de modificare a bugetului".

Acesta a spus că bugetul prezentat de Guvern este unul de austeritate.

"Este o îngrijorare în ceea ce privește viitorul Româmiei: nu avem investiții majore, nu avem consum, pur și simplu avem în față numai austeritate, tăierei de pensii, de salarii, de venituri și, nu în ultimul rând, de disponibilizări", a mai spus Marcel Ciolacu.

Editor : Georgiana Marina

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă