Marcel Ciolacu: Vom depune moțiune de cenzură în sesiunea aceasta

2 săptămâni in urmă 11

Marcel Ciolacu a declarat într-o conferință de presă susținută miercuri că PSD intenționează să depună moțiune de cenzură, motivând că deși criza din Coaliție s-a rezolvat pentru moment, "într-o lună nu mi-ar fi mare mirarea să mai avem o altă criză".

Întrebat de jurnaliști dacă PSD ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură, deși criza din coaliție s-a rezolvat, Ciolacu a răspuns afirmativ. 

"Categoric. Vom depune o moțiune în această sesiune. Într-o lună nu mi-ar fi mare mirarea să mai avem o criză", a spus liderul Partidului Social Democrat. 

Marcel Ciolacu a mai spus în conferința de presă de miercuri că România a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în plină pandemie și a catalogat criza Coaliției drept una "de pubertate politică".

"România a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în plină pandemie, când spitalele și secțiile ATI au rămas fără bani. Toate aceste costuri au fost plătite de către români și de companiile economice din România. A fost, de fapt, o criză de pubertate politică. Am avut de-a face cu niște partide politice imature care și-au pus interesele mai presus de interesele românilor. Din acest moment, premierul Cîțu a devenit pisi-Cîțu. Înainte de a semna ceva va trebui să răsfoiască acordul coaliției. Dacă nu are voie va trebui să-i roage pe cei din coaliție să-l roage să semneze. Voiculescu ar fi trebuit schimbat de la prima moțiune a PSD, nu să se ajungă la acest scandal. Românii au plătit cu viața ca să se ajungă la această demitere. E obligatoriu ca premierul să repare urgent tot ce a făcut Voiculescu", a declarat Ciolacu. 

PSD: 5 urgențe pentru noul ministru al Sănătății

Acesta a enumerat și câteva aspecte pe care ar trebui să le rezolve de urgență noul ministru al Sănătății, între care să organizeze rapid redeschiderea școlilor, să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare a restricțiilor, să facă ordine în normele și comunicările cu privire la decese.

"În opinia PSD, sunt 5 urgențe pentru noul ministru: să obțină rapid o rectificare a bugetului MS, pentru a obține rapid finanțare pentru secțiile ATI, Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze rapid cheltuielile spitalelor, să pregătească rapid, împreună cu ministrul Educației, redeschiderea școlilor, să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18.00 și să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricțiilor", a spus Ciolacu.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihăilă la ministerul Sănătății

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă