Marcel Ciolacu: „Sunt convins că în 2024 PSD din nou va da preşedintele României”

3 săptămâni in urmă 32

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Digi 24, că partidul pe care-l conduce va câștiga viitoarele alegeri prezidențiale, care vor avea loc în 2024.

Marcel Ciolacu a precizat că la scrutinul de peste trei ani candidatul PSD ar putea să nu fie președintele partidului, după 20 de ani de eşecuri în care şefii de partid au fost candidaţii la preşedinţie.

„Sunt convins că în 2024 PSD din nou va da preşedintele României dacă vom continua această linie de modernizare, de reformă a partidului şi de câştigare, din nou, a încrederii populaţiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Nu poţi să ai dorinţa de avea alt scor sau alt efect folosind aceeaşi formulă. Deci undeva nu funcţionează şi atuncea intri în teoria idiotului în care continui să faci acelaşi lucru, dar aştepţi alt rezultat sau încerci să schimbi lucrurile. Important este că am luat decizia, importat este că partidul este încântat de acest lucru, înclin foarte mult spre faptul ca preşedintele partidului să nu fie şi candidatul. Radicalizezi în momentul în care eşti preşedintele unui partid, automat radicalizezi foarte mult”, a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD spune că partidul pe care-l conduce trebuie să învețe din greșeli, după ce, în afara lui Ion Iliescu, toții candidați pentru cea mai înaltă funcție în stat au fost învinși.

„Am deschis în interiorul partidului o discuţie, trebuie să încercăm să învăţăm din întâmplările din trecut şi din greşelile celorlalţi. Şi dacă facem o analiză mai profund vedem că toţi cei care au candidat pentru cea mai înaltă funcţie în statul român din funcţia de preşedinte al PSD-ului nu au reuşit să câştige, în afară de domnul preşedinte Ion Iliescu”, a menționat Marcel Ciolacu.

Cunoaştem cu toţii istoria şi cum a fost şi cum s-a intrat în turul doi şi cu cine. De acolo, se vor face 20 de ani cu toate aceste încercări

Marcel Ciolacu:

Președintele PSD a mai susţinut că şi-ar dori să fie „primul preşedinte de partid care a câştigat toate alegerile din 2024, inclusiv cele prezidenţiale”.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă