Marcel Ciolacu spune că va demisiona din Parlament ca să nu beneficieze de pensie specială. Dan Barna: La fel și USR

3 luni in urmă 1


Cu două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, Marcel Ciolacu, președinte PSD și al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, dar și parlamentarii USR, prin vocea liderului Dan Barna, au anunțat că vor demisiona din Parlament, susținând că fac acest demers ca să nu beneficieze de pensie specială, acordată parlamentarilor cu mandate întregi.


Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat. "Cât contribui, atât primești. Este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum", a spus el.


Alfred Simonis a avut și el un mesaj similar, tot pe rețeaua de socializare: "Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială!".


Iar Dan Barna, liderul USR, a scris, tot pe Facebook, că "pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. [...] Pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat".


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă