Marcel Ciolacu spune că a cumpărat antivirale pentru nepoți și iubitele lor „de la o doamnă care le aducea din Moldova”

2 săptămâni in urmă 18


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a admis marți, 9 noiembrie, într-o emisiune de la România TV, că a procurat medicamente pentru tratarea COVID-19 de pe piața neagră pentru mai mulți membri ai familiei sale. Liderul social-democraților a precizat că a cumpărat antiviralele de la "o doamnă care le aducea din Moldova", potrivit news.ro.


Ciolacu a spus că el nu poate fi de acord cu lipsa antiviralelor din farmaciile din România.


"Toţi, nepoţi, iubitele nepoţilor, au avut toţi COVID, frate-miu, cumnata… Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate", a declarat președintele PSD, menționând că este vorba despre medicamentul Arbidol.


Întrebat de moderator dacă antiviralul Arbidol le-a fost util nepoților săi, Ciolacu a răspuns: "Da. Absolut", precizând că aceștia au luat medicamentele "din prima zi".


Marcel Ciolacu a mai spus că statul român ar trebui să le permită producătorilor din industria farmaceutică să facă astfel de medicamente.


"Nu accepţi în spital, că nu sunt eficiente, sunt alte medicamente inovative care normal că sunt mai scumpe… lasă, dom-le, genericele în farmacie să îmi pot cumpăra legal, nu să-mi caut printr-un văr care ştiu că i-a adus cineva din Moldova. Noi mai suntem sănătoşi la cap? În ce ţară trăim?", a adăugat liderul PSD.


Medicamentul Umifenovir (vândut pe piață sub numele de Arbidol) nu este comercializat în România, pentru că nu este autorizat în Uniunea Europeană. Antiviralul este utilizat în special în spațiul Federației Ruse, în China și Republica Moldova.


"Medicamentul Umifenovir sau Arbidol nu este aprobat în Uniunea Europeană și, de aceea, în România ajunge prin sponsorizări ale persoanelor fizice sau juridice, care îl cumpără din Rusia sau Republica Moldova. Este un antiviral folosit în cazurile de gripă, cu rezultate bune. Și Remdesivir ajunge tot prin sponsorizări, pentru că a fost aprobat în regim de urgență în SUA, dar încă nu a fost aprobat și în UE", a explicat medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din Capitală, pentru g4media.ro.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă