Marcel Ciolacu: PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie, fără milă, din veniturile românilor

3 săptămâni in urmă 21

„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor”, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD explică faptul că decizia vine a fost luată pentru că programul de guvernare depus de premierul desemnat Nicolae Ciucă nu a preluat „niciuna din măsurile urgente” propuse de PSD.

„Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.
Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.
Nu mai cresc deloc alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.
Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.
În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu a completat că „mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”.

Citeşte şi: Lista miniştrilor din Guvernul Ciucă şi programul de guvernare, depuse la Parlament. Ciucă, apel la parlamentari: Avem nevoie de stabilitate

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă