Marcel Ciolacu: Propunerea de premier o facem la Cotroceni; la PNL mergem cu măsurile pe care le considerăm urgente

3 săptămâni in urmă 15

De Cornel Preda.
Publicat: 04.11.2021, 13:55.
Actualizat: 04.11.2021, 13:56

Marcel Ciolacu a declarat că nu va discuta în cadrul negocierilor cu PNL despre propunerea lor de premier, întrucât aceasta se face la Cotroceni conform Constituţiei, în schimb va discuta cu liberalii despre măsurile pe care PSD le consideră urgente.

Liberalii negociază, astăzi, cu PSD pentru formarea unui nou guvern. Problema este că atât PNL, cât şi social-democraţii vor să facă propunerea de premier. Florin Cîţu vrea chiar el să fie propus. Aşa că niciuna dintre tabere nu pare să renunţe la condiţii. Mai mult, PSD vrea şi majoritatea ministerelor importante.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că merge la negocierile cu PNL cu măsurile pe care social-democraţii le consideră urgente, reiterând că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni.

„O să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile pe care considerăm noi că trebuiesc luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii, noi considerăm că s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluţie în acest moment. Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni. Aşa este constituţional. Cu funcţia de premier mergi la Cotroceni, la consultări. Nu am avut nicio discuţie despre nicio funcţie. Toate discuţii au fost pe măsurile care trebuie luate”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la sediul PSD.

Ciolacu convins că Iohannis va respecta Constituţia

Întrebat cum crede că vor evolua discuţiile, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis le-ar fi transmis liberalilor că propunerea de prim-ministru trebuie să vină de la PNL, Ciolacu a răspuns: "Nu cunosc aceste detalii. Cu funcţia de premier mergi la Cotroceni, la consultări". Chestionat ce va face dacă preşedintele Klaus Iohannis va desemna un premier de la PNL, Ciolacu a precizat: "Sunt ferm convins că şi eu şi domnul Iohannis vom respecta Constituţia României".

De asemenea, liderul PSD a spus că discuţiile cu PNL au vizat măsurile urgente. "Nu am avut nicio discuţie despre nicio funcţie, toate discuţiile au fost pe măsurile urgente care trebuie luate", a afirmat Ciolacu.

Reprezentanţii PNL şi cei ai PSD se reunesc, joi, pentru a purta discuţii în vederea ieşirii din criza guvernamentală care durează deja de mai mult de două luni. Întâlnirea vine în contextul în care PNL a anunţat că încearcă să contureze o majoritate în jurul unui premier liberal, în timp ce PSD intenţionează să meargă la Cotroceni cu o propunere proprie.

Întâlnirea vine în contextul în care liderul PNL Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, că mandatul este de a contura o majoritate în jurul unui premier liberal. Tototdată, Cîţu a declarat, după întâlnirea cu liderii USR, că şansele refacerii coaliţiei sunt mari. Surse politice susţin că preşedintele liberal a avansat propriul nume pentru a preluat şefia Guvernului, fiind însă refuzat de către liderii USR.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă