Marcel Ciolacu nu va beneficia de pensie specială. ”Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat”

3 luni in urmă 1

Marcel Ciolacu nu va beneficia de pensia specială. Liderul PSD susține că  Guvernul Orban a ratat în acest an ocazia să emită o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, lucru care ar fi făcut să fie economisite câteva miliarde de lei, banii ce ar fi putut fi folosiţi în lupta cu pandemia de coronavirus sau pentru a pregăti şcolile astfel încât să elevii să poată continua procesul educaţional.

Citește și: Marcel Ciolacu acuză Guvernul că umileşte pensionarii. „6 lei pe zi! Aceasta este rația impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani. Ludovic, tu ce mănânci de 6 lei pe zi?”

„Cât contribui, atât primeşti – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut şi acum patru ani, la fel voi face şi acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puţin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, PSD a asumat o direcţie clară în ceea ce priveşte această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivităţii. Am iniţiat şi am votat legea prin care toate pensiile speciale care depăşesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituţională în acest moment”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook.

Marcel Ciolacu nu va beneficia de pensia specială. Politicianul susține că își dorește ca împreună cu cetățenii să îi dea jos pe care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale”.

„Îmi doresc să reuşim ca împreună să îi dăm jos pe toţi cei care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat. Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti şcolile pentru ca elevi să-şi poată continua procesul educaţional”, a conchis  Marcel Ciolacu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă