Marcel Ciolacu: Institutul Oncologic din România nu mai are citostatice. Asta e crimă/ Primul răspunzător este președintele României, care a ieșit după criză din hibernare

1 săptămână in urmă 20

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3, că Institutul Oncologic din România nu mai are citostatice de o lună de zile, adăungând că ”asta e crimă”. Ciolacu a mai spus că primul răspunzător pentru această situație ar fi președintele Klaus Iohannis, acuzat că ”a ieșit acum după criză din hibernare să ne dea veștile bune”.

Emisiunea este în desfășurare. Cele mai relevante declarații:

  • De o lună de zile Institutul Oncologic din Românina nu mai are citostatice. Asta este crimă. Boala evoluează foarte repede. Mă uit la primul ministru azi, auziți explicații. Dacă ești prim-ministru de paie și Guvernul României nu funcționează, există vicepremierul care are în subordine ministerul sănătății. Spui de parcă n-ai nici o vină că nu am știut acest lucru. Problema e că mor oamenii. E una dintre cele mai răspândite boli, aceleași tratamente pe care le face IOR se fac și la Viena.
  • Principalul răspunzător este președintele României, care a ieșit acum după criză din hibernare să ne dea veștile bune. Prima moțiune simplă depusă în Parlament a fost împotriva lui Vlad Voiculescu. Am venit cu a doua moțiune simplă care a dus în sfârșit la schimbarea acestui ministru al sănătății. Domnul Barna refuză ministerul, cum adică să refuzi, când tu ai în subordine ministerul sănătății? Cred că suntem singura țara din lume care n-am avut ministru al sănătății în plină pandemie.
  • România are un buget mai mic la sănătate decât anul trecut cu vreo șase miliarde. Toate spitalele din România și mai ales secțiile ATI nu mai au nici un ban în acest moment. Cine justifică acest lucru. Ce justificare are primul ministru în afară că n-a știut? Au ieșit medicii, au spus că nu se mai poate. Când s-a mai întâmplat în România așa ceva?
  • Cîțu ne-a băgat în groapă, fostul ministru al finanțelor, și acum vine premierul Câțu și spune că ne-a scos. Ai scumpiri în linie la toate produsele, carburanți, energie, și tu vii să spui că ai ratingul bun?
  • În acest moment avem un ministru al sănătății schimbat în urma unei moțiuni și presiuni făcute de PSD. Nu-mi cereți să instig oamenii să iasă în stradă. Eu nu-mi asum să se îmbolnăvească oamenii trimiși de mâna mea.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă