Marcel Ciolacu, explicaţie uluitoare despre votul multiplu din Parlament. „A fost un gest reflex. Trebuie să modificăm legea”

1 lună in urmă 3

Marcel Ciolacu a fost întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care au votat şi în locul colegilor lor care nu erau prezenţi în sală la şedinţa în care s-a aprobat bugetul pe anul 2021.

„Am văzut şi eu, a fost un caz. O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua…

Trebuie să modificăm legea. Dar au existat cazuri şi de la PNL şi de la USR. Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, Digi24.

Marcel Ciolacu a subliniat că este vorba despre o „greşeală”.

„Categoric. E o greşeală. Eu de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela. O să avem o discuţie la grup despre aceste cazuri. (…)

Din punctul meu de vedere, forţarea acestor voturi a fost făcută gratuit. A fost un gest reflex care nu se impunea”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, scandalizat de dubla crimă de la Oneşti. „E regretabil ce s-a întâmplat. Ar fi trebuit ca aceste măsuri să fie luate imediat”

Marcel Ciolacu a criticat autorităţile pentru lipsa de reacţie în cazul crimei înfiorătoare de la Oneşti, unde doi oameni au fost ucişi după ce au fost luaţi ostatici de proprietarul unui apartament.

„Sunt de acord cu domnul ministru Bode. Totuşi, de luni până miercuri e o perioadă lungă de timp. Ar fi trebuit ca aceste măsuri să fie luate imediat. Vorbim despre un Minister operativ, unde vin informaţiile, după cum ştim, pot fi solicitate de la o oră la alta.

Nu sunt adeptul solicitării ca într-un astfel de caz imediat să fie cerută demisia ministrului. Trebuie să găsim soluţiile cele mai bune de a funcţionat. Nu pot să fiu de acord, am văzut declaraţia prim-ministrului, care a spus că poliţiştii când au ieşit în stradă n-au zis nimic de Oneşti.

E regretabil ce s-a întâmplat la Oneşti. Luăm măsuri numai după ce se pierd vieţi omeneşti. Nu mai avem prevenţie şi se vede că ne-au găsit iar descoperiţi în această zonă”, a declarat Marcel Ciolacu, la Digi24.

Preşedintele PSD a amintit că intervenţia poliţiştilor în cazul dublei crime de la Oneşti a fost una „ratată total.”

„Măsura luată de ministrul de Interne se impunea de luni seara şi era evident. Presa sesizase că intervenţia fusese una ratată total”, a precizat Ciolacu.

Citeşte şi: Ministrul de Interne, anunţ după crima oribilă de la Oneşti: Şefii poliţiei Oneşti au fost schimbaţi

Ministrul de Interne a anunţat că şefii poliţiei Oneşti au fost schimbaţi din funcţie. De altfel, Lucian Bode a prezentat miercuri concluziile preliminare dupa intervenția ratată a polițiștilor la dubla crimă care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

„Tema declaraţiei de presă o reprezintă concluziile preliminare de la Oneşti precum şi măsurile dispuse până în prezent. Vreau să spun condoleanţe familiilor persoanelor decedate. Pentru mine, cel mai greu de acceptat e că în urma unei intervenţii nu am reuşit să salvăm vieţile persoanelor. Vin azi în faţa dumneavoastră cu rezultatul concluziilor.Mă axez pe trei paliere esenţiale din cuprinsul raportului preliminar.”, a zis Lucian Bode.

Citeşte şi: Atac terorist cu toporul, în Suedia. Opt persoane au fost rănite, suspectul a fost împuşcat de poliţie
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă