Marcel Ciolacu, după prognoza FMI: „Este o creștere economică pe hârtie - nu în portofelele oamenilor!”

1 lună in urmă 18

Marcel Ciolacu / Inquam Photos - George CălinMarcel Ciolacu / Inquam Photos - George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a reacțioant, marți, după ce Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o creștere economică de 6% pentru România în 2021 în raportul World Economic Outlook prezentat marți. Prognoza de creștere economică e semnificativ mai mare decât cea a Comisiei Europene și cea a guvernului. Liderul PSD consideră că aceasta este o creștere economică pe hârtie - nu în portofelele oamenilor!

MARŢI, 06 APRILIE 2021, 16:09

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic.

Este o creștere economică pe hârtie - nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor.

Când crești pe datorie și pe inflație, de fapt scazi. Scazi pentru că puterea ta de cumpărare scade. Oamenii nu pot fi mințiți cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creșterea prețurilor din magazine.

În fapt, România va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite!

În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte.

Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criză economică. În 2021, ni se pregateste o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alți 8.000 de lei/cetățean.

România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă ecomomic și social!”, a fost reacția lui Marcel Ciolacu după prognoza FMI.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă