Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianţă cu PNL: "Nu, doar dacă e guvern de uniune naţională"

2 luni in urmă 27

"Din punctul nostru de vedere, nu. Ar fi fost posibilă dacă era o propunere de guvern de uniune naţională şi să depăşim această perioadă de pandemie.

Haideţi să aşteptăm rezultatele oficiale, cred că preşedintele va ţine cont de spiritul Constituţiei, vom fi primul partid invitat şi o să începem neogicerea", a spus şeful PSD, Marcel Ciolacu, marţi, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Întrebat dacă va sprijini un nume de premier din cei care se află acum pe lista scurtă, pentru a fi la Palatul Victoria, Ciolacu a negat, mergând înainte cu propunerea PSD, medicul Alexandru Rafila.

"Dacă ţinem cont de votul de duminică al românilor, preşedintele ar trebui să cheme PSD, după cum se prefigurează, partidul cu cele mai multe mandate de parlamentar, şi să ia act de propunerea PSD, în persoana domnului Rafila", susţine Marcel Ciolacu.

PSD nu va vota absolut niciun prim-ministru şi nicio formulă guvernamentală din care nu ar face parte.

Din punctul nostru de vedere, domhul Rafila este cea mai buna persoană, cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier în aceste vremuri complicate prin care trece România", a spus Marcel Ciolacu, marţi, la Antena 3.
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă