Marcel Ciolacu, despre demiterea șefilor din Poliția Bacău: Sunt de acord cu domnul ministru, totuşi, de luni până miercuri e o perioadă cam lungă de timp

1 lună in urmă 4

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că este de acord cu măsurile luate de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, privind demiterea liderilor Poliției Bacu, după masacrul îngrozitor comis la Onești, însă măsurile au venit prea târziu.

„Sunt de acord cu domnul ministru, totuşi, de luni până miercuri e o perioadă cam lungă de timp, ar fi trebuit aceste măsuri luate imediat. Noi vorbim de un minister operativ, unde informaţiile pot fi solicitate de la o oră la alta. Nu sunt adeptul că, în acest moment sau într-un astfel de caz, imediat trebuie cerută demisia ministrului. Trebuie să găsim soluţiile cele mai bune de a funcţiona (…) Am văzut şi eu declaraţia prim-ministrului, care a zis că poliţiştii când au ieşit în stradă nu au zis nimic de Oneşti. Astfel de abordare nu mai poate fi una profesionistă şi trebuia să ni se spună exact ce reformă trebuie făcută în Ministerul de Interne. Eu asta mă aşteptam de la premier când a venit în Parlament cu bugetul. Pentru că bugetul reflectă nişte cifre, dar în spatele unor cifre există o viziune, mă aşteptam să vină să explice reforma de la fiecare minister, investiţiile de la fiecare minister”, a spus Ciolacu miercuri seara la Digi24.

Liderul PSD a mai spus că miniștrii s-au obișnuit să ia decizii numai după ce se pierd vieți omenești. (…) Nu mai avem prevenţie, ne-am găsit iarăşi total descoperiţi în această zonă, cu ostateci şi aşa mai departe. Măsura luată de ministrul de Interne se impunea deja de luni seară, presa sesizase faptul că intervenţia a fost una ratată total”, a comentat Ciolacu.

Reamintim că Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că a dispus înlocuirea din funcţie a inspectorului-şef al IPJ Bacău şi a adjunctului acestuia, precum şi a şefului Poliţiei Oneşti şi a adjunctului său, în urma intervenției defectuoase pentru salvarea celor doi bărbați sechestrați și uciși.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă