Marcel Ciolacu despre demisia lui Orban: Gest de iresponsabilitate, nu de bărbăție

2 luni in urmă 1

Marcel Ciolacu a criticat demisia premierului Ludovic Orban, care a anunțat luni seara că își depune mandatul. Liderul PSD a spus la Digi24 că gestul este unul de iresponsabilitate, într-un moment în care România se află în plină criză sanitară. 

Marcel Ciolacu a intrat în legătură telefonică la Digi24 și a avut un prim punct de vedere după anunțul demisiei lui Ludovic Orban

„Nu înţeleg. Şi-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile, dar va forma un Guvern după alegeri? Din acest moment, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe de urgenţe. Noi nu avem constituit un Parlament. Toată această procedură poate să dureze şi o lună de zile. Ce face România în această lună de zile, când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de premier şi pleacă după funcţie. Dacă Guvernul nu e instituit la prima încercare, noi nu avem un Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară? Este un gest iresponsabil. Vorbim de lucruri diferite. Este normal când pierd alegerile că nu mai ai ce căuta în funcţie, dar până vine următorul Guvern îţi faci datoria până la capăt ca om de stat. Ei au pierdut alegerile, intrăm în logica constituţională în care partidul cu cele mai multe mandate merge primul să propună premierul”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi 24.

Ciolacu a criticat și declarația președintelui Klaus Iohannis cu privire la scorul obținut în alegerile parlamentare de partidele de centru-dreapta. 

„Am auzit preşedintele cum spune că forţele de centru-dreapta au 50%, dar a nominalizat că 25% are PNL, iar 15% are USR. Eu ştiu că fac 40%. Faţă de preşedintele României categoric am făcut altă matematică. Care e majoritatea? În acest moment nu avem oficial care sunte ponderile din parlament. Asta a înţeles Orban şi cu preşedintele României din tot votul de duminică al românilor? Să vină premierul să îşi anunţe demisia pentru că a fost sancţionat prin vot, pentru că a condus un Guvern incapabil şi corupt, dar să zici eu voi creiona o nouă majoritate. Păi ori ai pierdut alegerile, ori le-ai câştigat, omul lui Dumnezeu?”, a completat liderul PSD.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă