Marcel Ciolacu: „Dacă nu mărea PSD salariul medicilor, ce se întâmpla?”

3 săptămâni in urmă 16

Marcel Ciolacu îi cântă prohodul lui Vlad Voiculescu, primul ministru vizat de o moțiune simplă ce urmează să fie depusă la Camera Deputaților. Liderul PSD a declarat, joi seara, că dacă PSD nu ar fi dublat salariile medicilor în mandatul lui Liviu Dragnea, România ar fi avut mari probleme cu gestionarea crizei sanitare. ”O să citească domnul Rafila moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății și o să spună ce trebuia făcut.

Dacă nu mărea PSD salariul medicilor, ce se întâmpla? Că aproape s-a oprit exodul de medici… Ce făceam în această pandemie? Ministrul Sănătății stă și se ia de armată.

Noi nu mai testăm nimic. De 50 de zile s-a terminat.”, a explicat Marcel Ciolacul la Antena 3. Florin Cîțu a declarat, miercuri, că în seara zilei respective, cel târziu joi dimineața, Guvernul României va pune, în transparență decizională, bugetul de stat pe 2021. Premierul a plecat la Bruxelles și a uitat de promisiune, iar Marcel Ciolacu l-a taxat.

Liderul PSD spune că a avertizat PNL să întocmească un buget încă din campania electorală. ”Este pentru prima oară în viața mea când îmi pare rău că am dreptate. Eu le-am spus din timpul campaniei electorale să facă bugetul, să arate realitatea. Noi am venit cu un buget alternativ și am arătat că se poate depăși această criză și prin altă filosofie. Nici acum nu avem în transparență bugetul. A contat ca partidele cu scoruri electorale mici să facă o coaliție. Și-au bătut joc de copii, de pensionari, de bugetari, de companiile românești.

Fac un buget cu un deficit mic ca să se încadreze în niște ținte. Cum să ieși în 2021, după ce ai guvernat un an și, ca să spui că de vină este PSD?

Cîțu s-a dus la Bruxelles și oamenii de acolo i-au spus că nu îi poate minți, are deficit de 10%. El a folosit doar 1% pentru combaterea COVID-19. Trebuie să spună ce a făcut cu restul de 9%. PSD a lăsat un deficit de 2,4% și o datorie publică de 35%. Ne apropiem, acum, de 50% datorie, iar deficitul este de 10%.”, a precizat Marcel Ciolacu, joi seara, la Antena 3.

PSD somează Coaliția să oprească „jocul sinistru”cu bugetul: Partidele din Guvern nu se înțeleg pe feliile din bani publici
Marcel Ciolacu i-a cerut lui Dan Barna, vicepremier și președinte USR, să își ia ”labele” de pe justiție.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, joi, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Marcel Ciolacu avertizează că dacă Guvernul, prin ministrul Justiției, va decide desființarea SIIJ împotriva dorinței magistraților, ar însemna o încălcare a principiilor democratice.

Liderul PSD i-a cerut lui Dan Barna, vicepremier și președinte USR, să își ia ”labele” de pe justiție. ”Cine se cred ei? Eu am spus că nu sunt de acord cu desființarea SIIJ. Am avut întâlniri cu peste 20 de magistrați și am înțeles rolul acestei secții. Această secție nu judecă oamenii politici. Cine îți dă ție, om politic, să zici altfel decât au zis magistrații? Cine ești tu?

Mă uitam la domnul Barna, vicepremier, care a zis că e o gargară politică decizia de a fi renumărate voturile la localele din Sectorul 1. Cine ești tu să spui așa ceva? Nu ai dreptul, când ești membru al Guvernului, să comentezi o decizie a unei instanțe sau a unui magistrat. Românii trebuie să știe adevărul! Asta e reforma USR-ului. Îi spun lui Barna să ia labele de pe justiție, să îl ia pe Stelian al lui și să lase justiția în pace.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă