Marcel Ciolacu dă de pământ cu noul guvern: Execuţia bugetară pe 2020 e dezastru pe linie!

4 săptămâni in urmă 15

Marcel Ciolacu dă de pământ cu noul guvern. Acesta susţine că execuția bugetară a dreptei pe 2020 a însemnat dezastru pe linie.

Marcel Ciolacu dă de pământ cu noul guvern. Ce spune preşedintele PSD

„Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie !

Abia după ce i-am avertizat public că încalcă legea, incompetenții care îngroapă România au făcut publice datele prăpădului financiar pe anul trecut – 9,8%, un deficit de 100 miliarde lei, cât deficitul total al celor trei ani și 10 luni din guvernările PSD (2016-2019)!

Măcar dacă acești bani s-ar fi dus pe gestionarea eficientă a pandemiei sau pe susținerea mediului privat românesc! Dar și autoritățile locale și firmele au fost lăsate să se descurce pe cont propriu!

Tunurile repetate date în plină pandemie, favorizarea unor grupuri de interese economice – care nu au plătit taxe în valoare de peste 9,4 miliarde euro!, gestionarea dezastruoasă provocată de politrucii numiți în funcții doar pe bază de carnet de membru PNL, ratarea permanentă a țintelor de colectare în ultimele cinci trimestre (de când Dreapta guvernează țara), toate împreună au generat o gaură de peste 10 miliarde euro. Bani care puteau merge în investiții, în economie, către români în final.

De aceea, când am prezentat bugetul PSD pe 2021 am spus că există bani pentru a mări veniturile românilor și pentru a pune economia în mișcare! Trebuie doar pricepere, voință și echitate socială! Și pentru asta ne vom bate atunci când vor binevoi să vină cu bugetul țării în Parlament!”, a spus liderul PSD.

Deputatul PSD de Botoşani, Marius Constantin Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea Dăncilă, a acuzat guvernul PNL-USR+UDMR-Cîţu, printr-o postare pe Facebook, că „România, în guvernarea actuală, plăteşte dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria (0,2%), de 19 ori mai mari decât Lituaniei (0,16%), de 4 ori mai mari decât Grecia (0,75%)”

„30 de ani vom plăti toţi cetăţenii români guvernarea pe datorie impusă de coaliţia de dreapta.

Chiar din prima zi lucrătoare a noului an, guvernul Cîţu a cerut băncilor încă 1 miliard de euro împrumut.

În 2020, fantasticul Cîţu, ca ministru al Finanţelor, a îndatorat ţara cu 164 miliarde de lei, adică 34 miliarde de euro.

1078 de euro pe secundă! Aceste este nivelul şocant la care au ajuns împrumuturile în guvernarea Iohannis-PNL&Co!

Este imens şi nimeni nu ştie ce s-a făcut cu aceşti bani pentru că ni se spune că bani de salarii, pensii şi alocaţiile copiilor nu sunt şi, la fel, bani de investiţii nu sunt.”, spune el.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Noi venim cu soluţiile concrete pentru creşterea nivelului de trai şi chiar invităm guvernul să ne plagieze!”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă