Marcel Ciolacu: Cine deține vile impresionante cu piscină, cine își permite să aibă iaht și schimbă an de an limuzinele de lux nu va suferi prea tare din pricina creșterii cu câteva procente a impozitului

3 săptămâni in urmă 8

„Cine deține vile impresionante cu piscină, cine își permite să aibă iaht și schimbă an de an limuzinele de lux nu va suferi prea tare din pricina creșterii cu câteva procente a impozitului”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook, în contextul negocierilor cu PNL pentru viitorul program de guvernare.

„Am enunțat înaintea începerii negocierilor pentru formarea noului guvern un principiu simplu: taxe mai mari pentru bogați și beneficii pentru cei cu venituri reduse și medii. Cine deține vile impresionante cu piscină, cine își permite să aibă iaht și schimbă an de an limuzinele de lux nu va suferi prea tare din pricina creșterii cu câteva procente a impozitului”, a transmis șeful PSD.

„În schimb, în cazul salariaților cu venituri mici din companiile private, creșterea veniturilor – nu doar prin majorarea salariului minim, care este obligatorie – inclusiv printr-un sistem de mărire a deducerilor pentru familiile cu copii ar putea aduce un plus de 3-400 de lei lunar. Iar pentru familiile în care fiecare dintre părinți câștigă în jur de 2500 de lei net, acești bani în plus chiar contează! Am putea genera, doar prin acest sistem simplu de deduceri, creșterea veniturilor a 85% dintre salariați cu un impact bugetar marginal ce nu depășește 0,2% din PIB”, a mai adăugat Ciolacu.

Despre schimbarea cotei unice cu un impozit progresiv, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat: „Chestiunile egalitariste ţin de o altă perioadă, ţin de comunism. Noi trăim în capitalism”, a comentat Rareş Bogdan.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă