Marcel Ciolacu cere Guvernului să prezinte Planul de Redresare în Parlament: ”Avem nevoie de o viziune coerentă de dezvoltare”

1 săptămână in urmă 19

 ”Avem nevoie de o viziune coerentă de dezvoltare”Marcel Ciolacu cere Guvernului să prezinte Planul de Redresare în Parlament: ”Avem nevoie de o viziune coerentă de dezvoltare”

Marcel Ciolacu a cerut public ca Planul Național de Redresare și Reziliență decis de Guvern și coaliție să fie prezentat în Parlament. Liderul PSD spune că, în contextul în care nu există un buget, Premierul ”se duce de pomană la Bruxelles”. Florin Cîțu se întâlnește, joi și vineri, cu înalți oficiali europeni. 

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 13:38

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Ciolacu acuză Guvernul de lipsa legii bugetului și a unui plan pentru accesarea fondurilor europene. ”Este o prăpastie uriașă între așteptările liderilor europeni și oferta jalnică a actualei guvernări”, consideră liderul social-democrat. 

”Maculatura lor a fost deja respinsă de două ori. De aceea, cer actualului Guvern și coaliției majoritare să vină în fața Parlamentului! Să dezbatem serios Planul Național de Redresare și Reziliență. Să găsim cele mai bune soluții! Împreună! Lideri politici, mediu de afaceri, sindicate, societate civilă! Pentru că este un plan pentru toți românii!”, mai scrie Ciolacu. 

Florin Cîțu, vizită la Bruxelles joi. Premierul are întrevederi cu înalți oficiali europeni printre care și preşedintele Parlamentului European - David Sassoli

Liderul PSD a adăugat că, în alocarea fondurilor europene, trebuie să existe proceduri transparente, iar programul trebuie să aibă la bază ”reforme clare și o viziune coerentă de dezvoltare”, care să se adreseze tuturor regiunilor țării. 

Reamintim că, miercuri, Parlamentul European a votat Mecanismul de Redresare și Reziliență menit să ajute statele membre să se refacă din punct de vedere economic și social după pandemie. Din cele 672,5 miliarde de euro disponibile, România va beneficia de 30,44 miliarde. Mai multe detalii despre votul istoric din P.E. și pașii pe care trebuie să îi urmeze țara noastră pentru accesarea fondurilor sunt disponibile AICI. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă