Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL, la o zi după negocierile pentru noua majoritate: Sectorul HORECA a fost pur şi simplu sacrificat de o guvernare care a impus decizii incoerente şi a manifestat o lipsă cronică de viziune economică

3 săptămâni in urmă 25

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a criticat dur guvernarea liberală, în cadrul evenimentului Topul Naţional al Firmelor Private din România – 2021, la care era prezent şi premierul interimar Florin Cîţu. Liderul PSD a spus că guvernul PNL a luat măsuri incoerente şi a manifestat lipsă de viziune economică, în pandemie şi că a sacrificat sectorul HORECA, relatează News.ro.

„Sunteţi adevăratele modele de redresare şi rezilienţă pe care trebuie să le urmeze economia noastră. Aţi fost cdel mai afectaţi de criza economică generată de pandemie, magazine închise, afaceri blocate şi mulţi v-aţi pierdut angajaţii. Guvernele din ultimii doi ani v-au promis multe dar v-au oferit atât de puţin”, a spus Ciolacu în discursul susţinut în cadrul evenimentului.

El a enumerat „haosul de la anularea măsurii 3, de sprijin pentru companii, când zeci de mii de IMM-uri s-au trezit peste noapte cu ajutoarele financiare că nu mai vin deloc, iar sectorul HORECA a fost pur şi simplu sacrificat de o guvernare care a impus decizii incoerente şi a manifestat o lipsă cronică de viziune economică”.

„Zeci de mii de insolvenţe şi procese de faliment, asta este nota de plată pe care voi, antreprenorii, aţi fost obligaţi să o plătiţi pentru neştiinţă şi neputinţă”, a mai spus Ciolacu. Preşedintele PSD a spus că IMM-urile tyrebuiau prinse în planul de proieste din PNRR, de miliarde de euro. ”Din păcate, atunci vocea noastră nu a fost auzită însă, pentru mine şi colegii mei, susţinerea companiilor româneşti continuă să fie o prioritate strategică”, a mai arătat el, amintind că PSD pregăteşte un program de 100 de măsuri pentru redresarea economică, care cuprinde şi măsuri pentru firme.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă