Marcel Ciolacu, atac la Guvern pe tema testării COVID-19 a elevilor: HAOS și incertitudine! Acum recunosc cum au sacrificat o generaţie întreagă

1 săptămână in urmă 24

 INQUAM Marcel Ciolacu, atac la Guvern pe tema testării COVID-19 a elevilor Foto: INQUAM

PSD condamnă „lipsa unei decizii clare privind testarea anti-COVID-19 în școli, care arată incapacitatea și confuzia” coaliţiei de guvernare. Președintele Marcel Ciolacu a transmis marți că guvernanții „abia acum recunosc cât de prost au gestionat şcoala în pandemie şi cum au sacrificat o generaţie întreagă de elevi”.

MARŢI, 04 MAI 2021, 14:48

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos şi incertitudine în ceea ce priveşte testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în şcoli a rămas la stadiul 'vom vedea', 'vom analiza'. Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localităţile din România şcoala începe în regim online pentru foarte mulţi elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă al PSD transmis marți.

Social-democrații consideră „că decizia Guvernului de a permite prezenţa fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, după ce anul şcolar a fost total compromis pentru această categorie de elevi”.

„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat şcoala în pandemie şi cum au sacrificat o generaţie întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsaţi să vină la şcoală, aşa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoşului că nu poţi învăţa un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!", a subliniat Ciolacu, se mai spune în comunicatul PSD.

Citește și Sorin Cîmpeanu: Testarea elevilor în școli rămâne o problemă - Ce fel de teste COVID-19 se vor folosi

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă