Marcel Ciolacu anunță alegerea noilor președinți ai camerelor parlamentare. ”Se termină o instabilitate politică creată de guvernarea de dreapta”

1 săptămână in urmă 17

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 10:17

0 citiri

Marcel Ciolacu anunță alegerea noilor președinți ai camerelor parlamentare. ”Se termină o instabilitate politică creată de guvernarea de dreapta”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, luni, 22 noiembrie, că va prezenta conducerii PSD ambele variante de premier şi modul în care s-a negociat. El a mai spus că marţi se vor vota noii preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În urma negocierilor dintre partide, Marcel Ciolacu va fi preşedintele Camerei şi Florin Cîţu preşedintele Senatului, potrivit surselor politice.

Ciolacu a arătat că în cursul zilei de astăzi ar trebui să se încheie şi protocolul alianţei PNL-PSD şi UDMR.

”O să propun ambele variante. Care partid va avea primul premier şi care sunt condiţiile”, a spus Ciolacu, la sediul partidului, înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional, care se reuneşte de la ora 10.00 pentru a valida propunerea de premier cu care PSD, alături de PNL şi UDMR, va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ciolacu a spus că ”cel mai important este ce vor câştiga românii, faptul că se termină o instabilitate politică creată de guvernarea de dreapta şi necesitatea implicării PSD, în acest moment”.

Preşedintele PSD a anunţat că, după consultări, PSD va avea o nouă şedinţă în care se va vorbi despre titularii de ministere.

Întrebat dacă astăzi ar trebui încheiat şi protocolul noii alianţe cu PNL şi UDMR. ”Într-o logică normală, aşa ar fi corect”, a spus el.

Ciolacu a mai spus există iun calendar privind votarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. ”Este poosibil acest lucru, şi noul preşedinte de la Senat”.

Citeste si:

 Am convenit să avem o propunere unică de premier

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a informat, la finalul unei noi runde de negocieri pentru formarea Guvernului, că PNL, PSD şi UDMR au convenit duminică asupra unei propuneri...

 ”PSD-ul merge la Cotroceni cu cele două variante”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că România va avea un Executiv, joi, 25 noiembrie, însă precizează că PSD va decide luni dimineaţă varianta pe care o va susţine, pentru Guvern, la...

Digi24.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă