Marcel Ciolacu: „A fost o criză de pubertate politică. Membrii coaliției au pus orgoliile proprii în fața intereselor românilor”

2 săptămâni in urmă 18

Marcel Ciolacu/sursa foto: Ilona Andrei, INQUAM Marcel Ciolacu/sursa foto: Ilona Andrei, INQUAM

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut o conferință de presă la sediul formațiunii politice. Deputatul a atacat actuala coaliție de dreapta, acuzând-o de imaturitate politică. CIolacu a venit însă și cu cinci măsuri pe care, în opinia Partidului Social Democrat, ar trebui să le aplice noul ministru al Sănătății.

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 16:34

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

 Marcel Ciolacu: „Suntem la capătul celei mai negre săptămâni din guvernarea Coaliției de Dreapta. Am avut cel mai mare număr de decese COVID de la începutul pandemiei. Avem cea mai mare creștere a euro și cea mai mare datorie publică din ultimii 30 de ani. (…) Din cauza acestei crize absurde politice românii au plătit și economic. În această săptămână România a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în plină pandemie. (…) A fost o criză de pubertate politică. Membrii coaliției de guvernare au pus orgoliile proprii în fața intereselor românilor. (…) Așa-zisul premier Florin Cîțu, înainte de a semna ceva ca prim-ministru, va trebui să răsfoiască acordul semnat de coaliție. Va trebui să îi roage pe colegii din coaliție să își dea voie să semneze. Avem și un lucru bun. Vlad Voiculescu nu mai e ministrul Sănătății. Nu trebuia să se aștepte acest dezastru, plătit de unii români cu propria viață, ca să fie demis domnul Voiculescu. Noul ministrul al Sănătății este normal să se bucure de prezumția bunelor intenții.” 

Președintele PSD a oferit și soluțiile partidului său pentru a trece cu bine criza sanitară. Ciolacu a enunțat cinci măsuri pe care Ioana Mihăilă ar trebui să le pună în aplicare după ce preia portofoliul Sănătății.

Marcel Ciolacu: „În opinia PSD, sunt cinci urgențe pentru noul ministru: să obțină rapid o rectificare a bugetului Sănătății, pentru a asigura fondurile necesare pentru secțiile ATI. 2 – Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze rapid cheltuielile spitalelor. 3 – să pregătească rapid împreună cu ministrul Învățământului redeschiderea școlilor. 4 – să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18. 5 – să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricțiilor.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă