Marcel Bîrsan, desființat după CFR Cluj – Dinamo 1-0. „Meciurile trebuie să le joace fotbaliștii!”/ „Nu a făcut față presiunii!”

1 lună in urmă 27

Marcel Bîrsan, arbitrul delegat la partida CFR Cluj – Dinamo, scor 1-0, în etapa 29 din Liga 1, a fost desființat de către Ioan Ovidiu Sabău și George Florescu.

După ce a analizat evoluția jucătorilor de la Dinamo din meciul cu CFR Cluj, scor 0-1, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, Ioan Ovidiu Sabău l-a taxat pe „centralul” Marcel Bîrsan, cel care a eliminat doi fotbaliști de la gruparea din „Ștefan cel Mare”.

Marcel Bîrsan, desființat după CFR Cluj – Dinamo 1-0

„E lipsă de maturitate. Anton, totuşi, are experienţă. Am văzut un dialog în care arbitrul aştepta să-l provoci să-ţi dea cartonaş. Iar tu nu sesizezi că, de fapt, se uită şi aşteaptă? Nu ştiu de ce a avut acea discuţie şi de ce a protestat. Nu se opreşte, apoi, părerea mea, destul de uşor la al doilea galben, la acel fault la mijlocul terenului. Prea uşor! Trebuie lăsat jocul, a atacat mingea, nu a fost un atac din spate. Sunt meciuri pe care trebuie să le joace fotbaliştii, lasă-i să joace fotbal. Dacă sunt intrări cu cotul, fără minge…Dar trebuie să arbitrezi în spiritul jocului. E un joc de fotbal şi trebuie tratat ca atare.

La Bejan e un picior ridicat al lui Păun, se fereşte şi mingea ajunge în mână şi primeşte al doilea galben. Apoi lucrurile sunt clare, chiar dacă CFR nu a ştiut să folosească acei doi oameni în plus. Uneori, arbitrii sunt prea sensibili, prea orgolioşi. Se consideră superiori şi, de multe ori, tratează de sus. Acum nu justific anumite ieşiri şi reacţii ale jucătorilor, dar trebuie să fii mult mai echilibrat ca arbitru. Te mai întorci cu spatele, pleci de acolo, nu le auzi pe toate. Îl vezi pe arbitru când e bine intenţionat. Eu zic că e lipsă de meciuri, de pregătire, îl ştiu pe Bârsan şi ştiu că nu e rău intenţionat”, a spus  Ioan Ovidiu Sabău Sabău, la Fotbal Look.

George Florescu, despre decizia lui Marcel Bîrsan de a elimina doi dinamoviști

Totodată, George Florescu este de părere că Marcel Bîrsan nu a făcut față presiunii de la meciul CFR Cluj – Dinamo, scor 0-1. Mai mult, fostul internațional român cosideră că „centralul” i-a eliminat prea rapid pe Anton și Bejan.

„Mi se pare că cel de-al doilea galben luat de Anton a fost mult prea uşor acordat. La faza cartonaşului pentru Bejan, într-adevăr a fost un joc periculos al lui Păun înainte să atingă Bejan mingea cu mâna. Puteai să nu dai galben! S-a stricat echilibrul partidei, pentru CFR-işti a fost un antrenament. Am văzut faza când l-a atenţionat pe Anton, se pare că acesta a continuat (n. red – să protesteze). Am văzut gestul arbitrului, e oarecum îndreptăţit, dacă protestele au continuat. Am întâlnit şi arbitri cu care poţi comunici. Arbitrul nu a prea făcut faţă presiunii acestui meci. A mai fost un penalty făcut de Puljic, o intrare de penalty a spaniolului de la Dinamo (n. red – Albentosa) la Omrani”, a declarat și George Florescu.

The post Marcel Bîrsan, desființat după CFR Cluj – Dinamo 1-0. „Meciurile trebuie să le joace fotbaliștii!”/ „Nu a făcut față presiunii!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă