Maratonul Vaccinării continuă. 1.500 de români imunizaţi contra COVID-19 în mai puţin de 24 de ore

2 săptămâni in urmă 22

Maratonul Vaccinării continuă. Circa 1.500 de români au fost imunizaţi contra COVID-19 în mai puţin de 24 de ore în Timişoara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Sute de timişoreni s-au aşezat încă de vineri după amiaza la coadă pentru a se vaccina împotriva COVID-19 în cadrul  Maratonului Vaccinării, deschis pentru trei zile la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. Aici au fost amenajate  30 de fluxuri cu peste 500 de voluntari medici, asistenţi şi studenţi medicinişti, pregătiţi să administreze cele 10.000 de doze de ser Pfizer, care pot fi suplimentate, dacă va fi nevoie.

Citeşte şi: De ce a scăzut numărul cazurilor noi COVID în România. Explicaţia îngrijorătoare a specialiştilor

„Este un pas spre libertate, să deschidem Timişoara şi de ce nu, şi România. Este un pas pe care-l facem cu speranţa că ne vom putea vedea la spectacole, pe terase, cu prietenii. Trebuie să ne recâştigăm viaţa şi să fim uniţi”, spunea managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, citat de Agerpres.

„Vrem să resuscităm spiritul vaccinării în Timişoara, în zona de vest şi dacă se poate, şi în România. (…). În premieră, am obţinut aprobarea ca vaccinarea să se facă cu buletinul, pe loc, fără programare pe platformă. (…). Sunt peste 500 de voluntari care au făcut această acţiune şi sperăm cu aceasta să ne apropiem de limanul normalităţii şi al libertăţii”, a spus dr. Dorel Săndesc, şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi iniţiatorul proiectului.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 23 aprilie 2021. Alţi 90.000 români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă