Maraton al vaccinării împotriva COVID-19 la Timișoara. Sute de voluntari medici și asistenți, implicați în eveniment

3 săptămâni in urmă 20

Sute de voluntari, medici şi asistenţi din spitalele timişorene, alături de studenţi medicinişti şi comunitate îşi vor reuni forţele, în perioada 23-25 aprilie, într-un maraton al vaccinării, se arată într-un comunicat de presă transmis de primărie.

Pe parcursul a trei zile non-stop, atât ziua cât și noaptea, sute de cadre medicale voluntare și studenți la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babeș” Timișoara vor fi la datorie pentru a-i primi pe timișorenii care doresc să se vaccineze”, transmite primăria Timișoara.

Accesul la vaccinare este gratuit, pe bază de programare. Oricine se poate programă online, pe platforma RoVaccinare sau telefonic, la call center-ul național (021.414.44.25) sau la call center-ul Direcției de Asistentă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara (0356.406.517).

Organizatorii maratonului vaccinării sunt Asociaţia pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara.

„Zilele acestea privim cu jind la israelieni și britanici, cum revin la libertate și normalitate, iar calea este una: vaccinarea!. (…) Câteva sute de medici, asistente și studenți, care luptă zilnic cu boala, vor asigura voluntar, în timpul liber, un maraton al vaccinării de 64 de ore, pe 30 de fluxuri paralele, prin care vom putea vaccina până la 10.000 de concetățeni”, a transmis şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Dorel Săndesc, pe pagina sa de Facebook.

Într-un mesaj mobilizator publicat pe Facebook, Dominic Fritz arată că vor fi 3 zile de maraton, non-stop și vor fi 10.000 doze de vaccin Pfizer, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT.

„Timișoara are șansa să fie primul oraș liber de Covid-19 dacă ne vaccinăm. Dacă știu ceva, e că timișorenii sunt solidari la greu, de aceea îi chem pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să pună umărul pentru orașul lor, pentru școli redeschise, pentru viața sportivă și culturală a orașului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor”, a transmis edilul pe pagina sa de Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă