MApN vine cu explicații după ce mai multe TAB-uri au fost oprite pe șosea, în Germania, pentru că lăsau în urmă un lichid

1 săptămână in urmă 27

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 17:10

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„În cadrul exercițiului , organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 ” aparținând Batalionului 812 Infanterie "Șoimii Carpaților"(...) a fost oprită de către poliția rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid”, a trasmis MApN.

După verificări a fost exclusă posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră, combustibil sau ulei.

„Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitațiile abundente căzute pe timpul desfășurării exercițiului care, în scurgerea normală, a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curățate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop. Ca măsură suplimentară de precauție, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roți, tehnica fiind îmbarcată pe trailere și transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activitățile prevăzute în planul exercițiului. În scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forțelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni și exerciții”, a ma transmis MApN.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă