Mandatul USR PLUS pentru ședința coaliției: înlocuirea premierului Florin Cîţu sau moțiune de cenzură

1 lună in urmă 34

Liderii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au anunţat, vineri, că au primit mandat să ceară, în şedinţa coaliţiei, retragerea sprijinului politic pentru Florin Cîţu. În caz contrar, se va depune moţiunea de cenzură ”în cel mai scurt timp”.

Am primit mandat pe care-l vom transmite şi astăzi la ora 6 la şedinţa de coaliţie. Mandatul este să solicităm în coaliţie demisia sau retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîţu, ca să putem continua în aceeaşi formulă în coaliţie”, a afirmat, vineri, Dacian Cioloş, la finalul şedinţei Comitetului Politic al USR PLUS.

Potrivit acestuia, dacă Florin Cîţu va rămâne premier, USR PLUS va depune moţiunea de cenzură. ”Dacă acest lucru nu se va întâmpla, avem un mandat foarte clar să depunem moţiunea în cel mai scurt timp”, a adăugat Cioloş.

La rândul său, Dan Barna a precizat că au participat aproape 400 de lideri ai USR PLUS din întreaga ţară la şedinţa în care s-a luat decizia.

Mandatul este foate clar: solicităm coaliţiei înlocuirea premierului. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă - moţiunea de cenzură, având toată susţinerea USR PLUS”, a afirmat Barna.

Şedinţa coaliţiei a început la ora 18.00.

Citeste si:

 Susţinătorii lui Cîţu, supăraţi că sunt numiţi ”progresişti travestiţi”. Orban a îndemnat tabăra Cîţu să negocieze ca să nu treacă moţiunea

 ”Etichetele nu contează atunci când partidele susțin cauze bune”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă