Mandatul pe viaţă a lui Florin Iordache, de la Consiliul Legislativ are viaţă scurtă. Mişcare-bombă pregătită de PNL

4 luni in urmă 11

Se pare că mandatul lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ nu va avea viaţă lungă. Deşi e o funcţie pe viaţă, surse politice spun că PNL pregăteşte o lege ca decizia în favoarea lui Iordache să fie anulată. Inevitabil, în locul controversatului social-democrat ar urma să se instaleze Augustin Zegrean, fostul lider CCR.

Specialiştii liberali pregătesc un proiect de lege prin care să-l schimbe din fucţie pe Florin Iordache de la Consiliul Legislativ. În acest moment Florin Iordache e numit pe viaţă în funcţie, pentru că legea nu prevede nici durata mandatului, nici posibilitatea de revocare a preşedintelui Consiliului Legislativ.

Cum pesediştii au pregătit o nouă abordare pentru alegerile parlamentare, social-democraţii care nu au mai prins locuri libere pe liste, au încercat să treacă în funcţii importante din stat.

”Mandatul lui Iordache va înceta în momentul în care noua lege va intra în vigoare”, susţin sursele citate. Mai e o piedică: legea PNL probabil va fi contestată de PSD la CCR, acolo unde social-democraţii încă au majoritate. Preşedintele CCR Valer Dorneanu are o relaţie foarte apropiată cu Florin Iordache, cei doi fiind colegi în PSD la începutul anilor 2000. Totuşi, liberalii susţin că legea va trece de filtrul Curţii, pentru că nu face altceva decât să stabilească durata unui mandat. Altfel spus, să pună lucrurile în matca normalităţii. Un mandat pe viaţă nu e constituţional”, spun juriştii din PNL, potrivit Adevărul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă