Manchester United, pierderi uriașe cauzate de COVID-19! Ce datorie a ajuns să aibă formația de pe Old Trafford

4 luni in urmă 12

Manchester United a anunțat pierderi de zeci de milioane de euro, cauzate în special de pandemia COVID 19.

Cel mai bogat club din lume a înregistrat un deficit uriaș, iar oficialii de pe Old Trafford trebuie să gestioneze o perioadă extrem de dificilă, în care performanțele sportive sunt departe de cerințele galonatei echipe engleze.

În acest context, cifrele raportate de componenții departamentului financiar de la United sunt cu atât mai îngrijorătoare pentru fanii „diavolilor”.

Pep Guardiola, mesaj înainte de FC Barcelona – Real Madrid! Ce spune antrenorul lui Manchester City despre criza prin care trec granzii Spaniei

Manchester United, pierderi uriașe cauzate de COVID-19! Datoria netă depășește jumătate de miliard de euro

Datoria netă a celor de la Manchester United a crescut cu un procent uluitor, de 133 la sută, la 520 de milioane de euro, în timp ce veniturile totale ale clubului au scăzut cu 19 procente, la 560 de milioane de euro.

În aceste condiții, echipa de pe Old Trafford a înregistrat pierderi de 25 de milioane de euro, după ce în 2019 avusese un profit de 20 de milioane de euro.

Liverpool și Manchester United au discutat recent despre o posibilă viitoare participare, alături de alte echipe mari ale Europei, la o competiție la nivel de cluburi susținută financiar de FIFA. Nevoia de capital nou este principalul motiv pentru care granzii Angliei iau în calcul chiar și părăsirea UEFA Champions League.

Ed Woodward e convins că United va juca un rol principal în discuțiile legate de structura fotbalului englez

Ed Woodward, vicepreședintele de pe Old Trafford, vrea ca fotbalul să ajungă în toate regiunile Angliei și piramida formată din cluburile englezești să continue să se mărească.

Woodward insistă că restructurarea fotbalului din Anglia va avea grijă de toate nivelurile piramidei.

Într-o întâlnire avută cu investitorii lui Manchester United, Woodward a spus: Întotdeauna vor fi discuții intense pe marginea oricăror modificări în structura fotbalului englezesc, așa cum au fost și înaintea apariției Premier League în urmă cu 28 de ani.

Acum, în acest moment de răscruce pentru fotbal, trebuie să ne asigurăm că succesul uriaș al Premier League va fi repetat și se va răsfrânge pozitiv și asupra celorlate niveluri din piramida fotbalului englezesc.

Acest lucru presupune viziune strategică și leadership. Suntem bucuroși că echipele din Premier League s-au angajat să lucreze la un plan pentru structurile viitoare și pentru finanțarea fotbalului din Anglia”.

„Diavolii” au „spart” 200 de milioane de euro, net, pe transferuri

Woodward a vorbit și despre subiecte precum sumele cheltuite pentru transferuri și climatul general din fotbalul european, care a fost afectat de pandemia de coronavirus.

Pentru prima oară în ultimii ani, nu s-a mai înregistrat niciun transfer răsunător, a cărui sumă să depășească borna de 100 de milioane de euro.

Deși United nu a reușit să îl aducă pe starul de la Borussia Dortmund, Jadon Sancho, vicepreședintele „diavolilor” a precizat că s-au cheltuit pe transferuri, din vara lui 2019 până acum, 200 de milioane de euro net, care ar putea fi „o sumă mai mare decât cea cheltuită de oricare alt mare club european în aceeași perioadă de timp”.

The post Manchester United, pierderi uriașe cauzate de COVID-19! Ce datorie a ajuns să aibă formația de pe Old Trafford appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă