Managerul unei bănci, acuzat de delapidare. Bărbatul ar fi plecat acasă cu 60.000 de euro

1 lună in urmă 101

De Andre Rotaru.
Publicat: 16.06.2021, 13:31.
Actualizat: 16.06.2021, 13:31

În timp ce majoritatea dintre noi ne îndatorăm la bănci, regula, se pare, nu se aplică şi pentru un manger de bancă din Capitală. Bărbatul este bănuit că a furat banii agenţiei bancare pe care o conducea. Într-o singură lună, bărbatul ar fi furat zeci de mii de euro.

Poliţiştii au făcut percheziţii la casa managerului, iar acesta a fost ridicat şi dus la audieri. Toată această înşelăciune a ieşit la iveală după ce superiorii menagerului au analizat rapoartele zilnice a sucursalei pe care acesta o administra.

Au găsit acolo cifre care nu aveau sens, care se băteau cap în cap de la o zi la alta şi au luat decizia de a face un control intern, care a însemnat o adevărată anchetă în interiorul băncii, iar la final acestuia au ajuns la concluzia că au de a face cu o pagubă de 60.000 de euro, preţul aproximativ al unui apartament cu două camere în Bucureşti.

Clienţii nu au avut de suferit

Vorbim despre sume se sute de mii de lei şi 40.000 de euro, pe care bărbatul le-ar fi sustras direct din casieria băncii în luna aprilie a acestui an. Banca a luat decizia să depună plîngere şi l-a concediat. În această dimineaţă, poliţiştii au făcut percheziţii la domiciulul acestuia şi l-au dus pe acesta la audieri.

Anchetatorii trebuie să afle cum a fost posibil ca bărbatul să fure această sumă, să afle dacă a mai avut sau nu complici. Un director de bancă are un salariu între 3.000-5.000 de euro, depinde şi de bancă şi experienţă.

Bărbatul este acuzat acum de delapidare. Reprezentanţii băncii spun că nicun client nu a fost afectat de această fraudă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă