Managerul Spitalului Judeţean Craiova: Suntem ca pe front

3 săptămâni in urmă 9

Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a declarat, la Antena 3, că unitatea pe care o conduce s-a confruntat cu o situaţie fără precedent, după ce foarte mulți pacienți cu COVID au ajuns la spital în stare gravă, informează News.ro. Acesta spune că 30 de pacienți așteaptă în Unitatea de Primiri Urgențe un loc la ATI.

”Ieri ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent, nici în valul trei nu am avut o astfel de situaţie, atât de mulţi pacienţi sosiţi în stare gravă şi foarte gravă infectaţi cu SARS CoV-2”, a spus Laurenţiu Ivanovici, luni, la Antena 3.

Acesta a precizat că a redeschis Unitatea de Primiri Urgenţe, sectorul vechi, care a fost reabilitat recent.
”Am făcut recepţia lucrărilor aseară, pe întuneric, dar am reuşit să deschidem acolo sectorul şi să mutăm o parte din pacienţii în stare foarte gravă. Am reuşit în cursul dimineţii să transferăm trei pacienţi, iar doi, din păcate, au decedat”, a declarat managerul Spitalului Județean Craiova.

”Toţi aceşti pacienţi au beneficiat de îngrijiri medicale din partea personalului din Unitatea de Primiri Urgenţe, dar noi funcţionăm cu o altă secţie de Terapie Intensivă, spuneam că încă 30 de pacienţi sunt în Unitatea de Primiri Urgenţe. Avem nevoie de personal”, a adăugat Laurențiu Ivanovici.

Cel mai mare spital de Urgență din Oltenia are în secția ATI 20 de paturi pentru adulți și 2 paturi pentru copii, un total de 22 de locuri, notează Antena3. La adulți secția este deja plină, 30 de pacienți fiind în așteptare pentru a se elibera un pat la Terapie Intensivă.

Vom solicita creşterea numărului de posturi pentru ATI pentru a reuşi să aducem personal rapid pentru că cei din UPU nu vor face faţă, sunt copleşiţi de numărul mare de pacienţi care vin în stare gravă cu saturaţii mici, care au nevoie de oxigen. Toţi aceşti pacienţi beneficiază de îngrijiri în UPU, în cele două sectoare amenajate, amenajate ca nişte secţii de Terapie Intensivă, practic suntem şi sunt ca pe front colegii mei din UPU.

Laurențiu Ivanovici:

Coform celei mai recente statistici, doar 10 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 sunt libere la nivel naţional, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă