Managerul Spitalului Găești: Nu vreau să arunc nicio doză de vaccin anti-COVID (AUDIO)

1 lună in urmă 39

Continuă campania de vaccinare anticoronavirus a cadrelor medicale. 87 de doze de vaccin anticoronavirus au fost irosite până acum, potrivit autorităților. Unele doze s-au spart, altele nu s-au mai făcut, spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare antic-COVID. În cursul dimineții, managerul Spitalului Orășenesc Găești anunța pe pagina sa de Facebook că "centrul de vaccinare al spitalului administrează serul oricărei persoane care se prezinta voluntar la centru". "A fost o idee, pentru a economisi vaccinul pe care ar fi trebuit să-l arunc. Până acum nu s-a vaccinat nicio persoană care nu se încadra în faza 1", a declarat pentru RFI, Laurențiu Belușică, managerul unității sanitare. 

"Este un proces dinamic. Motivele pierderii acestor doze sunt multiple: se poate sparge, diluare greșită. Sunt multe motive care se potrivesc. În registrul național al vaccinărilor, există toate aceste date. Inclusiv dozele pierdute. Există un risc asumat al unor pierderi de vaccinuri, având în vedere că vorbim despre un vaccin multidoză“, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Managerul spitalului din Găești, Laurențiu Belușică, spune la RFI că refuză să arunce dozele de ser neutilizate. Într-o postare făcută pe pagina sa de socializare, Laurențiu Belușică anunța marți dimineață că „A fost deschis azi și centrul de vaccinare din spitalul Găești. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”. 

"A fost o idee, pentru a economisi vaccinul pe care ar fi trebuit să-l arunc. Până acum nu s-a vaccinat nicio persoană care nu se încadra în faza 1. Am avut azi control de la DSP și a constatat că am respectat procedura", ne-a declarat managerului spitalului. 

"Spitalul nostru a primit 65 de doze de vaccin, pe care le-am folosit pentru imunizarea a 65 de persoane. Ideea a fost următoarea: Eu am văzut că trebuie să raportez numărul de doze pe care nu le-am folosit și le-am aruncat. Nu a fost cazul, dar mi se pare nefiresc să arunc vaccinul. Mi s-a părut normal să vaccinez oamenii care vor să se vaccineze, fără a periclita, în niciun fel,  pe cei care au dreptul legal în această fază", a declarat Laurențiu Belușică. 

"Doza, în momentul în care devine disponibilă, mai este valabilă șase ore, perioadă în care eu trebuie să găsesc pe cineva. Dacă nu, o arunc.", explică managerul Spitalului din Găești.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă