Managerul Spitalului Găești, apel pentru transferul unui pacient COVID-19: Trebuie să stau în genunchi în fața unui doctor să primească un bolnav pentru care nu mai am ce să fac

2 săptămâni in urmă 2

Un nou caz arată situaţia dramatică în care se află sistemul de sănătate din România. Singura şansă de a supravieţui pentru un bărbat bolnav de COVID-19 ar fi să fie transferat la un spital mai bine dotat. Managerul de la Găeşti susține că a încercat toate căile pentru a încerca să obţină un transfer, dar fără succes, relatează Antena 3.

„Este una dintre problemele sistemului medical din România. Mă confrunt cu această situație care pentru mine este năucitoare, nu pot să îmi revin. Aproape în fiecare săptămâna am această problemă”, a declarat Laurențiu Belușică la Antena 3.

Acum avem un pacient care este semi-comatos. Nu vrea nimeni să îl primească. Diferite motivații, unele probabil că există, unele probabil nu. Săptămâna trecută am avut un bărbat tăiat cu drujbă la o mână. Nu mi l-a primit nimeni, nicăieri. Trebuia să ajungă la chirurgie plastică, nu l-a primit nimeni.

Laurențiu Belușică, managerul Spitalului din Găești:

„Este o situație care nu este deloc bine reglementată. Există două structuri unde suni. Ei săracii fac tot ce pot, dar nu întotdeauna se poate. Mi s-a spus că nu există niciun loc. Eu trebuie să mă descurc, să stau în genunchi în fața unui doctor, coleg al meu, și să îl rog frumos să primească un bolnav pentru care eu nu mai am ce să fac”, a mai spus managerul spitalului din Găești.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă