Managerul Spitalului din Găești a postat un un anunț pe Facebook conform căruia vaccinează anti-Covid pe oricine se oferă voluntar

1 lună in urmă 24


”A fost deschis azi, 4 ianuarie, și centrul de vaccinare din spitalul Găești. Administrăm vaccinul anti-covid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris, pe pagina sa de pe o rețea socială, conferențiar dr. Laurențiu Belușică, manager al unității medicale din Dâmbovița din această vară. Belușică nu a răspuns apelurilor Libertatea pentru a oferi detalii. Presa locală scrie că, în total, doar 21 de cadre medicale vor să se vaccineze, iar spitalul a primit 60 de doze.


Managerul unității medicale, medic chirurg, și-a lăsat pe rețeaua socială și numărul de telefon celor care doresc să se vaccineze: ”Sunați-mă! Trebuie programare, da! Fără programare, vaccinul se poate face doar la sfârșitul zilei, daca răman doze”.


Anunțul de pe Facebook.

Libertatea a încercat să dialogheze cu medicul la numărul de telefon lăsat pe Facebook, însă Laurențiu Belușică nu a putut fi contactat.


Nu este clar dacă au fost vaccinate toate cadrele medicale ale Spitalului Orășenesc Găești și dacă dozele de care vorbește doctorul sunt rămase.


Totuși, jurnalul local Cronica Găeștiului scrie că multe dintre cadrele medicale evită imunizarea în prima etapă, deși, inițial. se înscriseseră pe lista de priorități 165 de medici și asistente.


Doar 15 cadre medicale s-au vaccinat în prima zi


În prima zi a campaniei, pe 4 ianuarie, doar 15 persoane au acceptat să primeasca serul anticovid, spun surse din interiorul Spitalului Găești. Se pare ca, în total, lista celor care vor să se vaccineze nu depășește 21 de persoane.


Foto: spitalgaesti.ro

În total, la Spitalul Găești au ajuns 60 de doze, adică 12 flacoane a câte 5 doze fiecare.


Cazul este în atenția Comitetului Național pentru Vaccinare, a anunțat Digi24.


Cine este Laurențiu Belușică


În prezentare de pe belusica.ro, site-ul personal, dr. Laurențiu Belușică se recomandă elev al profesorului Dan Rădulescu, și spune că s-a format în mediul universitar din Spitalul ”Cantacuzino” din Bucuresti, ”unde am lucrat aproape 20 de ani sub îndrumarea profesorilor Radu Corneliu și Ion Vereanu”.


Imediat după terminarea rezidenţiatului, în 1986, timp de 5 ani, a fost medic militar la Spitalul din Bacău. Din 1992 a fost cadru didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, iar în prezent este conferenţiar.


A fost medic primar chirurg şi director medical al Spitalului „Dr. Ion Cantacuzino” Bucureşti, a lucrat ca medic chirurg în Marea Britanie, iar în perioada 2007-2016 a fost şef de secţie chirurgie la Spitalul MAI ”Prof.dr. Dimitrie Gerota”.


În perioada 2016-2017, a fost director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, a lucrat ca medic primar chirurg la Spitalul ”Dr. Victor Babeş” Bucureşti, iar în ultimii doi ani a fost medic primar chirurg la Spitalul Malaxa, de unde s-a transferat la Găeşti, în poziţia de manager.


Laurentiu Belușică.

Foto: spitalgaesti.roCiteşte Articolul Întreg pe Sursă