Managerul spitalului care a ars în Ploiești: ”Regret enorm și mă consider principalul vinovat. O să decid astăzi dacă-mi dau demisia/ Ca să primim autorizația ISU aveam nevoie de investiții. De la Ministerul Sănătății am primit zero lei”

2 săptămâni in urmă 19

Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești unde a avut loc un incendiu joi dimineață în urma căruia au murit două persoane, a declarat că pentru a primi autorizația ISU instituția avea nevoie de investiții. Managerul a declarat că în 2021 spitalul a primit ”zero lei” de la Ministerul Sănătății.

Nica susține că a demarat investițiile după ce a primit bani de la Consiliul Județean Prahova și că tot personalul este în stare de șoc pentru că secția care a luat foc era ”secția fanion” a spitalului.

Nica mai spune că ISU nu a constatat nereguli la ultimul control, indicând un proces verbal. Managerul a mai spus că se consideră principalul vinovat, regretă și va lua joi o decizie în ce privește demisia din funcția de conducere a spitalului.

  • ”Niciunul din bolnavii transferați nu a suferit de pe urma intoxicației. Colega noastră (infirmiera, n.red.) a fost afectată la 10-15%, e în afara oricărui pericol. S-a discutat mult despre aviz, autorizație. Am procesul verbal de la ISU. Amenda s-a luat în luna februarie pentru că din 2014 spitalul nu a îndeplinit condițiile de autorizare. De la Ministerul Sănătății am primit zero lei. Ca să primim acea autorizație aveam nevoie de investiții. Imediat ce am primit bani de la Consiliul Județean (Prahova, n.red.) ne-am apucat de investiții. La controlul ISU nu s-au găsit nereguli de niciun fel, am procesul verbal (…) Să punem o instalație de oxigen, să verificăm toată instalația electrică, toate s-au întâmplat. Am depus documentația pentru alte corpuri. Aș fi dorit și eu ca această autorizație să existe. După umila mea părere incendiul se putea întâmpla și cu autorizația luată (…) În șocul în care am fost de dimineață e posibil să fi spus inexactități. Regret enorm ce s-a întâmplat și mă consider principalul vinovat (…)”.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă