Managerul de spital: Au început să vină familii întregi, toţi cu Covid, niciunul nu e vaccinat. Vin în ultimul stadiu al bolii – Digi24

1 lună in urmă 31

Secțiile de terapie intensivă Covid din București sunt pline non-stop, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună, anunță medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală, potrivit Digi24.

„În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 – 4 luni”, a spus medicul.

Simin Aysel Florescu a atras atenția că pacienții ignoră simptomele și încearcă să se trateze acasă, iar dacă se testează, iar testele arată că sunt infectați nu comunică acest lucru.

„Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult. Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile”.

Citește tot articolul pe Digi24.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă