Managerul de la Spitalul Movilă, noi declarații: „După umila mea părere, acest incendiu se putea produce și cu trei autorizații”

2 săptămâni in urmă 24


Spitalul Movilă din Ploiești, acolo unde funcționa secția externă de Boli Infecțioase a Spitalului Județean nu avea autorizație de incendii de la ISU. Două persoane au murit în incendiul izbucnit joi, iar o infirmieră s-a ales cu arsuri grave pe 10% din suprafața corpului, însă managerul unității consideră că tragedia nu putea fi evitată, nici dacă îndeplinea toate normele de siguranță.


„După umila mea părere, acest incendiu se putea produce și cu trei autorizații. Și mie îmi pare rău că timpii pentru obținerea autorizației sunt atât de lungi în România”, a spus managerul Bogdan Nica, într-o declarație susținută în fața spitalului, la câteva ore după tragedie.


Acesta spune că o firmă autorizată a făcut verificările pe toate prizele, iar ventilația era bună în salon. Iar geamul se deschidea des, chiar și în timpul nopții.


Managerul a mai declarat că regretă ce s-a întâmplat și se consideră principalul vinovat și se gândește dacă își va da sau nu demisia. „Este o decizie personală pe care o voi lua în cursul zilei de astăzi”.


Nica a declarat în primă fază că incendiul ar fi izbucnit din cauza unei scântei produse de piciorul patului unui pacient agitat, care s-a frecat de parchetul din salon.


Dar surse din spital au explicat pentru ziarul Libertatea că incendiul a izbucnit în momentul în care infirmiera grav rănită a tras de un pat de fier, model vechi. Podeaua era o suprafață de ciment, neacoperită de linoleum sau gresie. În acel moment s-a produs scânteia care a dus la explozie în atmosfera încărcată cu oxigen a salonului de pe secția Movilă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă