Managerul de la ''Marius Nasta'', despre haosul de la centrul de vaccinare si programarile duble: "S-a produs o aglomerare importanta"

1 lună in urmă 35

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a declarat ca luni dimineata, cand platforma pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a functionat, datele au fost introduse manual.

Potrivit ei, pana la ora 10,00, in centrul de la Institut erau prezente 80 de persoane, existand insa probleme si cu duble programari: in sistemul informatic si la telefon.

"S-a produs o aglomerare importanta si datorita unor aspecte de logistica, adica vaccinul a ajuns putin mai tarziu. (...) Pot sa spun ca in acest moment deja s-au vaccinat 50 de persoane. Lucrurile incep sa functioneze bine. Inceputul a fost greu. Deja maine avem doze de azi. Nu o sa mai avem aceasta problema. Sunt convinsa ca lucrurile vor functiona", a afirmat managerul.

Beatrice Mahler a precizat ca persoanele care au venit la Institut vor fi imunizate in cursul zilei de luni.

"Ii vaccinam pe toti. Am cerut doze suplimentare sa ii vaccinam pe toti", a aratat medicul.

In unitatea medicala pot fi programate zilnic pentru vaccinare 192 de persoane.

Luni dimineata, platforma informatica pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a fost disponibila din cauza unor probleme tehnice, anunta Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Specialistii de la STS au constatat faptul ca aplicatia Registrul Electronic National pentru Vaccinari furniza date cu intermitente catre aplicatia de programare la vaccinare.

Ulterior, STS a precizat ca platforma informatica pentru inscriere si programare la vaccinare a redevenit functionala.

CITESTE SI: UPDATE Platforma de programare pentru vaccinare a fost reparata, sustin reprezentantii STS


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă