Managerul de criză al OMS: Felicităm guvernul pentru că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure / Dr. Heather Papowitz a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara

1 lună in urmă 28

Dr. Heather Papowitz, manager de criză în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a salutat decizia guvernului de a aplica măsuri mai dure de securitate sanitară, scrie Opinia Timișoarei.

„Vrem să vedem situația în teren, efectiv, dincolo de statistici și de raportări. Să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm că o echipa pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Știm că acum este o presiune uriașă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ținem scăzut numărul de cazuri, să facem în așa fel încât pacienții să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unitățile sanitare. Așa că, această vizită este extrem de importantă și, la final, vom trage concluziile”, spune dr. Heather Papowitz, reprezentant OMS.

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății a vizitat zona unde se fac triajul și evaluarea pacienților COVID 19, radiologia, unde sunte evaluați imagistic, dar a vrut să afle mai multe informații și despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta.

“Ne bucurăm să avem astăzi vizită reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, care doresc să vadă situația reală, în teren, și împreună să analizăm măsurile pe care le-am putea lua astfel încât să ținem sub control pandemia. Totodată, trebuie să vedem și sprijinul pe care OMS îl poate oferi țării noastre”, spune S.L dr. Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă